JAIMEE HARRIS – THE CONGRESS HOUSE SESSIONS (EP)

‘De volgende koningin van de Americana-folkmuziek’, zo luidt de titel die de vakpers heeft toebedeeld aan de Texaanse zangeres en songschrijfster Jaimee Harris nadat ze in 2018 lovende recensies wist te bekomen voor haar debuutplaat ‘Red Rescue”. Ze liet haar normale job meteen voor wat hij was en ging zich voltijds toeleggen op wat ze het allerliefst deed: het maken en spelen van haar muziek.

Eerst mocht ze dat doen in het voorprogramma tijdens een wereldtournee van haar levenspartner en geliefde: singer-songwriter Mary Gauthier uit Nashville, Tennessee die eind 2018 zelf een ‘Grammy’-nominatie kreeg voor haar album “Rifles & Rosary Beads” dat ze samen schreef met Amerikaanse oorlogsveteranen en hun families.

Bij haar live-shows speelt Jaimee Harris op leadgitaar in de vaste begeleidingsband van Mary Gauthier. Een beter lanceerplatform voor je muzikale carrière kan je eigenlijk nauwelijks bedenken. Maar Jaimee Harris was er toch niet helemaal gelukkig mee. Ze wilde zelf nog veel meer songs schrijven en platen uitbrengen en daarom is er nu een vervolg klaargestoomd voor de eerste plaat “Red Rescue”.

Eerst werd er met de song “Creatures” (zie 2e video) een nieuwe single gelanceerd en begin maart zal er een EP van haar verschijnen onder de titel “The Congress House Sessions”. Er staan zeven zelfgecomponeerde nummers op dit akoestische minialbum en die single is daar vanzelfsprekend ééntje van. Ook de op de eerste video in een live-uitvoering te beluisteren song “Red Rescue” van Jaimee Harris’ eerste album kreeg hier een knappe nieuwe akoestische bewerking.

Qua inhoud krijgen we een paar indringende teksten die haar pijn, haar frêle kwetsbaarheid en haar passie illustreren. Dat is zo al meteen in de openingstrack “Damn Right”, maar ook het over een depressie handelende “Depressive State”, “Catch It Now”, het breekbare “Fake” en afsluiter “Snow White Knuckles” over drugsproblemen weten de luisteraar recht in het hart te raken.

De instrumentalisten die Jaimee Harris bijstonden bij de opname van deze intimistische plaat in de ‘Congress House Studio’ zijn stuk voor stuk toppers uit de muziekscène van Austin, Texas zoals gitarist Brian Patterson, pianisten Mark Hallman bij het nummer “Catch It Now” en Sammy Powell op de andere tracks en Ray Bonneville op mondharmonica bij de song “Red Rescue”. Voor de subtiele backing vocals bij enkele songs zorgen Kris Nelson en Jane Ellen Bryant. Deze EP duurt amper een half uurtje, maar het is er wel één die in alle zeven nummers voor oprecht luisterplezier zal zorgen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Ruby White Records

video